Opłatek na tort Kombajn 06/23
Opis
OPŁATEK NA TORT KOMBAJN
Doskonały pomysł na niebanalną dekorację tortu:
- proste użycie
- możliwości nadruku dowolnego zdjęcia, tekstu i motywu
- efektowny wygląd
- możliwość użycia żelu nabłyszczającego (uwypukla kolory, nabłyszcza wydruk)
- produkt BEZGLUTENOWY
WYMIARY WYDRUKÓW
- prostokątny 20cm x 28cm
- okrąg 20cm
- Grubość opłatka: 0,65mm (gruby, sztywny, nieprześwitujący)
INSTRUKCJA NAKŁADANIA NA TORT - papier opłatkowy
papier opłatkowy stosuje się do dekoracji tortów pokrytych kremem śmietanowym i maślanym.
- Projekty okrągłe wytnij (opłatek jest miękki i elastyczny) z opłatka A4 zwykłymi nożyczkami
- Górę tortu pokryj równo kremem/bitą śmietaną, do których opłatek się przyklei.
- Opłatek z wydrukiem połóż - wydrukiem do góry - na powierzchnię kremu (min. 2 godzimy przed podaniem).
- Stopniowo mięknący opłatek delikatnie dociskaj do kremu tak, aby przykleił się na całej powierzchni.
- Po przylgnięciu do kremu opłatek pochłania wilgoć kremu i zaczyna się deformować. Nie przejmuj się tym - szybko wyrówna się, a kolory wydruku staną się intensywniejsze.
- Wokół krawędzi opłatka warto zrobić dekoracji bitą śmietaną albo kremem (zamaskowanie połączenia opłatek-tort).
INSTRUKCJA NAKŁADANIA NA TORT - papier cukrowy
Papier cukrowy świetnie nadaje się do dekoracji tortu o podłożu z czekolady, marcepanu, masy cukrowej i lukru plastycznego. Wydruki na Papierze cukrowym (dzięki niechłonącej atramentu powierzchni) mają bardzo duże nasycenie kolorów.
- Odklej folię transportową ze spodu wydruku
- Dotnij opłatek do docelowego kształtu
- Jeśli powierzchnia tortu nie jest lepka - zwilż dolną część wydruku pędzelkiem z odrobiną wody
- Dekorację połóż (wydrukiem do góry) na wierzch tortu i lekko dociśnij na całej powierzchni
- Dekoracja cukrowa jest w całości jadalna.
SKŁADNIKI
- Papier opłatkowy: skrobia ziemniaczana 91%, olej roślinny 1%, woda 8%. W składzie nie ma alergenów określonych przepisami prawa.
- Dodatkowe właściwości produkt BEZGLUTENOWY - Papier cukrowy: skrobie modyfikowane (E1412, E1422), cukier, maltodekstryna, glukoza, woda, olej kokosowy, gliceryna, środek żelujący: żywica celulozowa, guma ksantanowa, guma arabska, emulgator: polisorbat 60, barwnik spożywczy: E171, aromat: wanilina, środek konserwujący: E202, regulator kwasowości: E330
- Jadalne atramenty - składniki: Atrament czarny: woda, glicerol E422, barwniki: E151 (2,5%), E110 (0,8%), E104(0,6%), substancja konserwująca E1520 Atrament żółty: woda, glicerol E422, barwniki: E102 (1,5%), substancja konserwująca: E1520, kwas cytrynowy E330 Atrament czerwony: woda, glicerol E422, barwniki: E122, (2,2%), E124 (0,9%), substancja konserwująca: E1520, kwas cytrynowy E330 Atrament niebieski: woda, glicerol E422, barwniki: E133 (2%), substancja konserwująca: E1520, kwas cytrynowy E330, E104, E110, E102, E124 mogą mieć wpływ na skupienie i nadaktywność dzieci