Opłatek na tort HARRY POTTER 16/38

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,90 zł 14.90




ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Opłatek dekoracyjny na tort HARRY POTTER

Dekoracja tortu opłatkiem - dlaczego warto:

  • Bardzo łatwy w użyciu wydruk jadalny
  • Efektowny, nietypowy wygląd gotowego tortu

Cechy opłatka:

  • obrazek drukowany jest w opłatku w formacie A4 - trzeba go samodzielnie wyciąć
  • wymiary obrazka - okrąg 20cm, prostokąt 20*28cm
  • grubość papieru opłatkowego 0,60mm (bardzo gruby)

Jak położyć opłatek na torcie - papier opłatkowy:

  • Górę tortu pokryj kremem/bitą śmietaną, do których opłatek się przyklei. Przy podłożu z czekolady, marcepanu czy masy cukrowej - jako klej  zastosuj żel nabłyszczający  jako klej (żel MODECOR)
  • Dotnij opłatek do docelowego kształtu (okrąg); papier opłatkowy daje się łatwo ciąć nożyczkami - przypomina grubą, miękką bibułę.
  • Opłatek połóż - wydrukiem do góry - na powierzchnię kremu (co najmniej 1 godzinę przed podaniem tortu, ale lepiej zrobić to dzień wcześniej).
  • Przyklejony do kremu opłatek może zacząć się marszczyć (wsysa wilgoć kremu). Nie przejmuj się tym - szybko się wyrówna, a kolory wydruku staną się intensywniejsze.

Dekoracja opłatkowa jest w całości jadalna. Jest produktem BEZGLUTENOWYM (ważne przy celiakii)

 

Jak położyć opłatek na torcie - papier cukrowy:

Papier cukrowy świetnie nadaje się do dekoracji tortu o podłożu z czekolady, marcepanu,  masy cukrowej i lukru plastycznego. Wydruki na Papierze cukrowym (dzięki niechłonącej atramentu powierzchni) mają bardzo duże nasycenie kolorów.

Opłatek cukrowy NIE NADAJE SIĘ na torty pokryte wilgotnymi kremami - śmietanowym, maślanym czy galaretką.

  • obrazek drukowany jest w opłatku cukrowym w formacie A4 - trzeba go samodzielnie wyciąć
  • w bardzo gorące dni papier cukrowy mięknie i trudno jest go odkleić od podłoża. Włóż go na 2h do lodówki (w foliowym opakowaniu).
  • wyjmij go z lodówki i pozostaw kilka minut W FOLIOWEJ KOSZULCE (aby nie skropliła się na nim wilgoć z powietrza)
  • elementy najlepiej jest wycinać czubkiem ostrego nożyka bez przecinania folii pod spodem. Potem wystarczy wybrać wycięty element z foliowego podłoża i umieścić go na torcie
  • Jeśli powierzchnia tortu nie jest lepka - jako kleju użyj żel nabłyszczający ((żel MODECOR). Można też zwilżyć ją pędzelkiem z odrobiną wody
  • Dekorację połóż (wydrukiem do góry) na wierzch tortu i lekko dociśnij na całej powierzchni

SKŁADNIKI

  • Papier opłatkowy – składniki: skrobia ziemniaczana 91%, olej roślinny 1%, woda 8%. W składzie nie ma alergenów określonych przepisami prawa.
  • papier cukrowy: skrobie modyfikowane (E1412, E1422), cukier, maltodekstryna, glukoza, woda, olej kokosowy, gliceryna, środek żelujący: żywica celulozowa, guma ksantanowa, guma arabska, emulgator: polisorbat 60, barwnik spożywczy: E171, aromat: wanilina, środek konserwujący: E202, regulator kwasowości: E330

  • Jadalne atramenty - składniki: Atrament czarny: woda, glicerol E422, barwniki: E151 (2,5%), E110 (0,8%), E104(0,6%), substancja konserwująca E1520 Atrament żółty: woda, glicerol E422, barwniki: E102 (1,5%), substancja konserwująca: E1520, kwas cytrynowy E330 Atrament czerwony: woda, glicerol E422, barwniki: E122, (2,2%), E124 (0,9%), substancja konserwująca: E1520, kwas cytrynowy E330 Atrament niebieski: woda, glicerol E422, barwniki: E133 (2%), substancja konserwująca: E1520, kwas cytrynowy

 

Dane techniczne

WYMIARY WYDRUKU: Okrąg - średnica 20cm, Prostokąt - 20x28cm
GRUBOŚĆ OPŁATKA: 0,65mm (gruby), nieprześwitujący
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: 2 miesiące

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl