Opłatek na tort FROZEN Lodowa Kraina 13
Opis
Opłatek na tort FROZEN Kraina Lodu, Elza i Anna + twoja dedykacja
Dekoracja tortu opłatkiem - dlaczego warto:
- Efektowny, nietypowy wygląd gotowego tortu
- Bardzo łatwy w użyciu wydruk jadalny
- Możliwość druku dowolnego obrazka, napisu, dedykacji
JAK OPŁATEK POŁOŻYĆ NA TORCIE
Papier opłatkowy:
- Górę tortu pokryj kremem/bitą śmietaną, do których opłatek się przyklei. Przy podłożu z czekolady, marcepanu czy masy cukrowej - jako klej zastosuj żel nabłyszczający (żel Modecor)
- Dotnij opłatek do docelowego kształtu (jeśli to okrąg); papier opłatkowy daje się łatwo ciąć nożyczkami - przypomina grubą, miękką bibułę.
- Opłatek połóż - wydrukiem do góry - na powierzchnię kremu (co najmniej 1 godzinę przed podaniem tortu, ale lepiej zrobić to dzień wcześniej).
- Przyklejony do kremu opłatek może zacząć się marszczyć (wsysa wilgoć kremu). Nie przejmuj się tym - szybko się wyrówna, a kolory wydruku staną się intensywniejsze.
Dekoracja opłatkowa jest w całości jadalna.
Jest produktem BEZGLUTENOWYM (ważne przy celiakii)
Papier cukrowy:
Papier cukrowy świetnie nadaje się do dekoracji tortu o podłożu z czekolady, marcepanu, masy cukrowej i lukru plastycznego. Wydruki na Papierze cukrowym (dzięki niechłonącej atramentu powierzchni) mają bardzo duże nasycenie kolorów.
Opłatek cukrowy NIE NADAJE SIĘ na torty pokryte wilgotnymi kremami - śmietanowym, maślanym czy galaretką.
- w bardzo gorące dni papier cukrowy mięknie i trudno jest go odkleić od podłoża. Włóż go na 2h do lodówki (w foliowym opakowaniu).
- wyjmij go z lodówki i pozostaw kilka minut W FOLIOWEJ KOSZULCE (aby nie skropliła się na nim wilgoć z powietrza)
- elementy najlepiej jest wycinać czubkiem ostrego nożyka bez przecinania folii pod spodem. Potem wystarczy wybrać wycięty element z foliowego podłoża i umieścić go na torcie
- Jeśli powierzchnia tortu nie jest lepka - jako kleju użyj żel nabłyszczający (żel Modecor). Można też zwilżyć ją pędzelkiem z odrobiną wody
- Dekorację połóż (wydrukiem do góry) na wierzch tortu i lekko dociśnij na całej powierzchni
Dekoracja cukrowa jest w całości jadalna.
Składniki papieru opłatkowego:
skrobia ziemniaczana, oliwa, woda, maltodekstryna
Składniki papieru cukrowego:
skrobie modyfikowane (E1412, E1422), cukier, maltodekstryna, glukoza, woda, olej kokosowy, gliceryna, środek żelujący: żywica celulozowa, guma ksantanowa, guma arabska, emulgator: polisorbat 60, barwnik spożywczy: E171, aromat: wanilina, środek konserwujący: E202, regulator kwasowości: E330
Papier cukrowy i atramenty posiadają certyfikaty zdrowia i są dopuszczone do sprzedaży na terenie UE