Opłatek na tort FROZEN Kraina Lodu 68

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 15,90 zł 15.90


ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Opłatek na tort FROZEN Kraina Lodu, Elza i Anna + twoja dedykacja

 

Dekoracja tortu opłatkiem - dlaczego warto:

  • Efektowny, nietypowy wygląd gotowego tortu
  • Bardzo łatwy w użyciu wydruk jadalny
  • Możliwość druku dowolnego obrazka, napisu, dedykacji

JAK OPŁATEK POŁOŻYĆ NA TORCIE

Papier opłatkowy:

  • Górę tortu pokryj kremem/bitą śmietaną, do których opłatek się przyklei. Przy podłożu z czekolady, marcepanu czy masy cukrowej - jako klej  zastosuj żel nabłyszczający  (żel Modecor)
  • Dotnij opłatek do docelowego kształtu (jeśli to okrąg); papier opłatkowy daje się łatwo ciąć nożyczkami - przypomina grubą, miękką bibułę.
  • Opłatek połóż - wydrukiem do góry - na powierzchnię kremu (co najmniej 1 godzinę przed podaniem tortu, ale lepiej zrobić to dzień wcześniej).
  • Przyklejony do kremu opłatek może zacząć się marszczyć (wsysa wilgoć kremu). Nie przejmuj się tym - szybko się wyrówna, a kolory wydruku staną się intensywniejsze.

Dekoracja opłatkowa jest w całości jadalna.

Jest produktem BEZGLUTENOWYM (ważne przy celiakii)

 Papier cukrowy:

Papier cukrowy świetnie nadaje się do dekoracji tortu o podłożu z czekolady, marcepanu,  masy cukrowej i lukru plastycznego. Wydruki na Papierze cukrowym (dzięki niechłonącej atramentu powierzchni) mają bardzo duże nasycenie kolorów.

Opłatek cukrowy NIE NADAJE SIĘ na torty pokryte wilgotnymi kremami - śmietanowym, maślanym czy galaretką.

  • w bardzo gorące dni papier cukrowy mięknie i trudno jest go odkleić od podłoża. Włóż go na 2h do lodówki (w foliowym opakowaniu).
  • wyjmij go z lodówki i pozostaw kilka minut W FOLIOWEJ KOSZULCE (aby nie skropliła się na nim wilgoć z powietrza)
  • elementy najlepiej jest wycinać czubkiem ostrego nożyka bez przecinania folii pod spodem. Potem wystarczy wybrać wycięty element z foliowego podłoża i umieścić go na torcie
  • Jeśli powierzchnia tortu nie jest lepka - jako kleju użyj żel nabłyszczający (żel Modecor). Można też zwilżyć ją pędzelkiem z odrobiną wody
  • Dekorację połóż (wydrukiem do góry) na wierzch tortu i lekko dociśnij na całej powierzchni

Dekoracja cukrowa jest w całości jadalna.

 

Składniki papieru opłatkowego:

skrobia ziemniaczana, oliwa, woda, maltodekstryna

Składniki papieru cukrowego:

skrobie modyfikowane (E1412, E1422), cukier, maltodekstryna, glukoza, woda, olej kokosowy, gliceryna, środek żelujący: żywica celulozowa, guma ksantanowa, guma arabska, emulgator: polisorbat 60, barwnik spożywczy: E171, aromat: wanilina, środek konserwujący: E202, regulator kwasowości: E330

Papier cukrowy i atramenty posiadają certyfikaty zdrowia i są dopuszczone do sprzedaży na terenie UE

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl