Opłatek na tort CIEKAWSKI GEORGE 5

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,90 zł 14.90


ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Opłatek dekoracyjny na tort małpka CIEKAWSKI GEORGE + twoja dedykacja

Doskonały pomysł na niebanalną dekorację tortu:

  • proste użycie
  • możliwości nadruku dowolnego zdjęcia, tekstu i motywu
  • efektowny wygląd
  • możliwość użycia żelu nabłyszczającego (uwypukla kolory, nabłyszcza wydruk)
  • produkt BEZGLUTENOWY

 WYMIARY WYDRUKÓW

  • okrąg 20cm
  • grubość opłatka: 0,60mm (gruby, sztywny, nieprześwitujący)
  • intensywne, nasycone kolory

 

INSTRUKCJA NAKŁADANIA NA TORT - papier opłatkowy

papier opłatkowy stosuje się do dekoracji tortów pokrytych kremem śmietanowym i maślanym.

  • Projekty okrągłe wytnij (opłatek jest miękki i elastyczny) z opłatka A4 zwykłymi nożyczkami. Wytnij obrazek z białym marginesem - pomoże on zakryć kremem krawędź opłatka bez zasłaniania obrazka.
  • Górę tortu pokryj równo kremem/bitą śmietaną, do których opłatek się przyklei.
  • Opłatek z wydrukiem połóż - wydrukiem do góry - na powierzchnię kremu (min. 2 godzimy przed podaniem).
  • Stopniowo mięknący opłatek delikatnie dociskaj do kremu tak, aby przykleił się na całej powierzchni.
  • Po przylgnięciu do kremu opłatek pochłania wilgoć kremu i zaczyna się deformować. Nie przejmuj się tym - szybko wyrówna się, a kolory wydruku staną się intensywniejsze.
  • Wokół krawędzi opłatka warto zrobić dekoracji bitą śmietaną albo kremem (zamaskowanie połączenia opłatek-tort).

INSTRUKCJA NAKŁADANIA NA TORT - papier cukrowy

Papier cukrowy świetnie nadaje się do dekoracji tortu o podłożu z czekolady, marcepanu,  masy cukrowej i lukru plastycznego. Wydruki na Papierze cukrowym (dzięki niechłonącej atramentu powierzchni) mają bardzo duże nasycenie kolorów.

Opłatek cukrowy NIE NADAJE SIĘ na torty pokryte wilgotnymi kremami - śmietanowym, maślanym czy galaretką.

  • obrazek drukowany jest w opłatku cukrowym w formacie A4 - trzeba go samodzielnie wyciąć
  • w bardzo gorące dni papier cukrowy mięknie i trudno jest go odkleić od podłoża. Włóż go na 2h do lodówki (w foliowym opakowaniu).
  • wyjmij go z lodówki i pozostaw kilka minut W FOLIOWEJ KOSZULCE (aby nie skropliła się na nim wilgoć z powietrza)
  • elementy najlepiej jest wycinać czubkiem ostrego nożyka bez przecinania folii pod spodem. Potem wystarczy wybrać wycięty element z foliowego podłoża i umieścić go na torcie
  • Jeśli powierzchnia tortu nie jest lepka - jako kleju użyj żel nabłyszczający (żel MODECOR dostępny na aukcji nr 8498808895). Można też zwilżyć ją pędzelkiem z odrobiną wody
  • Dekorację połóż (wydrukiem do góry) na wierzch tortu i lekko dociśnij na całej powierzchni
  • Dekoracja cukrowa jest w całości jadalna.

 

SKŁADNIKI

  • Papier opłatkowy – składniki: skrobia ziemniaczana 91%, olej roślinny 1%, woda 8%. W składzie nie ma alergenów określonych przepisami prawa.
    - Dodatkowe właściwości produkt całkowicie BEZGLUTENOWY
  • Jadalne atramenty - składniki: Atrament czarny: woda, glicerol E422, barwniki: E151 (2,5%), E110 (0,8%), E104(0,6%), substancja konserwująca E1520 Atrament żółty: woda, glicerol E422, barwniki: E102 (1,5%), substancja konserwująca: E1520, kwas cytrynowy E330 Atrament czerwony: woda, glicerol E422, barwniki: E122, (2,2%), E124 (0,9%), substancja konserwująca: E1520, kwas cytrynowy E330 Atrament niebieski: woda, glicerol E422, barwniki: E133 (2%), substancja konserwująca: E1520, kwas cytrynowy E330, E104, E110, E102, E124 mogą mieć wpływ na skupienie i nadaktywność dzieci

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl